Arbeidsglede / Hvordan forbedre arbeidsplassen med et miljøskifte

Hvordan forbedre arbeidsplassen med et miljøskifte

Skrevet av: Lars Djupegot

Publisert: 04.01.22 - Sist oppdatert: 04.01.22

Opplever du arbeidsplassen som steril og uinspirerende? Det kan komme av mange grunner, men ofte skyldes det et behov for miljøskifte. Med disse enkle triksene kan du forvandle både arbeidsdagen og arbeidsplassen til det bedre.

Ommøbler!

Noe så enkelt som om endre plasseringene på møblementet kan skape ny iver og arbeidsglede blant de ansatte. Se etter alternative og innovative løsninger som ivaretar interessene og ønskene til samtlige på arbeidsplassen.

Det er også viktig å ikke kaste velfungerende møbler, uansett hvor mye det måtte friste. Ifølge Preben Carlsen, daglig leder i GoGood, viser forskning at 1 av 4 kontormøbler som kastes er i god stand, altså 37.000 tonn hvert år. Kilde: https://cnytt.no/2021/08/04/kaster-flere-tusen-tonn-kontormobler-i-aret-verken-bra-for-miljo-eller-lommebok/

 

Multi Ethnic Group Sharing Ideas In Office

Hvis man derimot ønsker å gå til innkjøp av nye kontormøbler er man nødt til å ta flere hensyn, både når gjelder de ansatte og området man har til disposisjon. Tenk grundig gjennom valg av materiale, farger og funksjonelle behov. Farger vil påvirke oss forskjellig. Mørke farger vil for eksempel gjøre at et rom føles større, mens lyse farger kan gjøre det mindre.

En ommøblering trenger ikke å omfatte hele kontoret – selv en liten omrokkering på egen arbeidspult kan gjøre underverker. Man kan også se på muligheten til å lage egne soner på pulten, som for eksempel et unikt område for kontorrekvisita og et annet område for personlige gjenstander.

Se for eksempel på Romboseat, dette smarte sittemøbelet kan kombineres med flere av samme type til å skape flotte sittegrupper.

Romboseat

For å avskjerme litt på kontoret kan vi også nevne Cobogo. Dette er hengende paneler perfekt for å skape litt avskjerming mot både lys og andre ansatte.

M Cobogo Gotessons Img4

Kafékontor

Hvorfor ikke kombinere arbeidet med et besøk på en lokal kafé? Ved å tilbringe noen timer på en annen plass enn kontoret vil man mest sannsynlig få mange nye inntrykk. Selv om kaffen på kontoret kanskje er en favoritt, er det ingenting som slår en god og varm kaffekopp på kafé.

 

Busy Café With Lots Of Green Plants

 

Finn en plass hvor du kan jobbe uten for store forstyrrelser og se timene gå unna i en fei. Pass på at det er nok stikkontakter tilgjengelig, og ikke minst en solid Internett-tilgang hvis man har behov for å kommunisere med omverdenen.

Arranger i andre lokaler!

Alle arbeidsplasser har godt av en utflukt i ny og ne. Se på muligheten til å leie andre lokaler for å arrangere kurs, seminarer eller lignende. Det er mye inspirasjon å finne i nye omgivelser – så bruk mulighetene for det de er verdt.

Leier man lokalene til noen som driver med utleie på fulltid, kan man senke skuldrene og være sikker på at arrangementet er i trygge hender. Det å avholde interne arrangementer andre steder enn kontoret vil gagne alle involverte!

Hold møter utendørs

Det er ingenting som tilsier at et møte må holdes innendørs. Ta på deg gode sko og tilbring møtetiden ute i det fri, uansett om det er snakk om et lite telefonmøte eller et fysisk møte. Vi vet alle at frisk luft er godt for helsa, så det er viktig at de ansatte blir minnet på å gå utendørs hver eneste dag. Det kan derfor være gunstig å sette opp uteområder som oppmuntrer de ansatte til å faktisk bruke dem.

Hvis man ønsker å bevege seg uten å måtte forlate kontorplassen, finnes det flere aktuelle produkter i vårt sortiment, se for eksempel denne disse denne flotte kontormøllen, eller alternativt denne.

Be Well Kontormølle Cf030928 Result

Husk å kontakte ditt lokale Inventum-medlem for flere tips om ergonomiske produkter!

Anbefalte saker:

Bonamat Sprso miljøbilde på en benk i en frisørsalong

Kaffe på jobb? Slik velger du kaffemaskin til bedriften

Hvilken kaffeløsning passer best for din bedrift? Vi ...
Laughing Businessman With Laptop Celebrating Birthday In Office

5 tips for å skape glede på hjemmekontoret

Opplever du hjemmekontortilværelsen som noe ensformig? Her kommer ...
Cover Loenn

Hvordan forbedre arbeidsplassen med et miljøskifte

Opplever du arbeidsplassen som steril og uinspirerende? Det ...